Orlistat STADA ja ruokavalio

Orlistat STADA – laihdutuslääkkeen käytön aikana ja sen jälkeen sinun on muutettava ruokailutottumuksiasi vähärasvaisempaan suuntaan, koska vaikuttava aine orlistaatti vaikuttaa vain rasvaa hajottaviin entsyymeihin.
Orlistaattihoito yhdistetään ravitsemuksellisesti monipuoliseen, lievästi vähäkaloriseen ruokavalioon. Päivittäinen rasva-, hiilihydraatti- ja proteiinimäärä on saatava tasaisesti kolmesta pääateriasta. Ennen Orlistat STADA -valmisteen käytön aloittamista ryhdy noudattamaan vähäkalorista ja vähärasvaista ruokavaliota, jotta elimistösi tottuu uuteen ruokavalioon muutaman päivän ajan. Ravinnon energiamäärästä noin 30 % saa olla peräisin rasvasta.
Aseta itsellesi realistinen painotavoite, esimerkiksi 5–10 prosenttia lähtöpainosta. Asennoidu pudottamaan painoasi vähitellen ja tasaisella nopeudella, noin 0,5 kg viikossa.
Ruokavalion lisäksi liikunnan määrä vaikuttaa merkittävästi painon hallintaan. Pyri lisäämään liikuntaa jo ennen Orlistat STADA -laihdutuslääkkeen käytön aloittamista. Jos et ole harrastanut liikuntaa aiemmin, keskustele asiasta ensin lääkärisi kanssa. Muista, että onnistunut painonhallinta perustuu pysyviin elämäntapamuutoksiin. Ruokavalion ja liikuntaohjelman noudattamista on jatkettava myös Orlistat STADA-hoidon lopettamisen jälkeen.