Mahdolliset haittavaikutukset

Kuten kaikki lääkkeet, Orlistat STADA -valmiste voi aiheuttaa haittavaikutuksia. Kaikki eivät kuitenkaan niitä saa.

Useimmat Orlistat STADAn käyttöön liittyvistä yleisistä haittavaikutuksista (esimerkiksi ilmavaivat ja niihin mahdollisesti liittyvät rasvaiset tahrat, äkillinen tai lisääntynyt suolen toiminta ja löysät ulosteet) aiheutuvat valmisteen vaikutustavasta estää ruuassa olevan rasvan imeytyminen. Nauti vähärasvaisia aterioita, niin nämä hoidon ruokavalioon liittyvät vaikutukset pysyvät paremmin hallinnassa.

  • Lopeta Orlistat STADA -laihdutuslääkkeen käyttäminen ja hakeudu välittömästi lääkärin hoitoon, jos sinulla ilmenee yliherkkyysreaktioita tai verenvuotoa peräsuolesta.
  • Lopeta Orlistat STADA -laihdutuslääkkeen käyttäminen, jos sinulla ilmenee seuraavia oireita: divertikuliitti (paksusuolen tulehdus), pankreatiitti (haimatulehdus), ihorakkulat, sappikivien aiheuttama vaikea vatsakipu tai hepatiitti (maksatulehdus).
  • Kerro lääkärille tai apteekkihenkilökunnalle, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista on vakava tai hankala: ilmavaivat ja niihin mahdollisesti liittyvät rasvaiset tahrat, äkillinen suolen toiminta, rasvaiset, öljyiset tai löysät ulosteet, vatsakipu, ulosteen pidätyskyvyttömyys, nestemäiset ulosteet, lisääntynyt ulostamisen tarve tai ahdistuneisuus.
  • Suun kautta otettavan ehkäisyvalmisteen teho saattaa heikentyä jos saat vaikean ripulin. Käytä lisäehkäisyä vaikean ripulin yhteydessä.